Toename bedrijfsongevallen met letselschade in de landbouw

In de landbouw, bosbouw en visserij gebeurden in 2013 24.800 bedrijfsongevallen per 100.000 werknemers. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaren, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een letselschadejurist kan een bedrijfsongeval helaas niet voorkomen. Wel kan hij zorgen voor een degelijke afwikkeling.

Maar liefst 11,9% van de werknemers in de landbouw kreeg in 2013 te maken met een arbeidsongeval met lichamelijk of geestelijk letsel. In 2012 was dat 6,2% en in 2011 2,6%. Het aantal ongevallen in de landbouw is daarmee sterk toegenomen. Volgens het CBS komt dat omdat er vrij weinig mensen in de landbouw werken. Er ontstaan dan al snel schommelingen. In 2011 was het percentage bedrijfsongevallen erg laag, maar bijvoorbeeld in 2008 weer erg hoog, aldus het CBS.

Letselschadejurist
Hoe het ook zij, elk bedrijfsongeval is er één teveel: niet alleen het slachtoffer moet leven met de gevolgen ervan, maar ook de collega’s en werkgever. Bovendien zit het slachtoffer vaak in een lastig pakket: aan de ene kant wil het zijn schade verhalen op de werkgever, aan de andere kant leeft de angst dat het de relatie met de werkgever verstoort. Een discrete en zorgvuldige behandeling van de letselschadeclaim is daarom uiterst belangrijk. Onze letselschadejuristen hebben veel ervaring met dit soort situaties en leiden het gehele traject in goede banen.

Bron: artikel “Veel arbeidsongevallen in landbouw”, tijdschrift “Boerderij” d.d. 28 juli 2014

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *