Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die iemand lijdt door een ongeval waarbij hij of zij gewond is geraakt. Dat kan een verkeersongeval zijn, maar ook een bedrijfsongeval, een ongeluk in of rond je huis, tijdens het sporten, door dieren of door een medische fout. Is hierbij iemand anders aansprakelijk, dan is deze partij verplicht om uw letselschade te vergoeden. Hieronder vallen ook de kosten voor juridische bijstand, waardoor onze dienstverlening u niets kost. Het hoeft niet zo te zijn, dat de andere partij de letselschade willens en wetens heeft veroorzaakt. Er kan bijv. ook sprake zijn van risicoaansprakelijkheid.

Hebt u zelf letselschade opgelopen? Bel ons dan via 078-7370009, dan weet u direct of onze letselschade experts u gratis van dienst kunnen zijn.

Risicoaansprakelijkheid

Soms is iemand aansprakelijk op grond van het bezit van iets of vanuit een bepaalde functie. Er is dan geen sprake van schuld of verwijtbaarheid. Zo zijn ouders bijvoorbeeld aansprakelijk voor hun kinderen onder de 14 jaar en is de eigenaar van een dier aansprakelijk voor de schade die het dier veroorzaakt. Ook is een werkgever onder bepaalde voorwaarden aansprakelijk voor ongevallen die tijdens het werk gebeuren.

Terug naar het overzicht